Unghii cu gel sau oja semipermanenta ? Ce să aleg ?

Fotografie manichiura

Mâinile și manichiura unei femei pot spune multe despre aceasta. Pe lângă faptul că ceilalți le observă cu ușurință și își pot forma o părere despre tine, când ai unghii îngrijite și aspectuoase, tu, în primul rând, te simți mai bine și ai mai multă încredere în tine. Iar în fond, asta este cel mai important.

Totuși, din atâtea opțiuni disponibile în ziua de astăzi pentru acasă sau la saloane de specialitate, cum știi ce să alegi?

Unghii cu gel

Fiind una dintre cele mai populare opțiuni atunci când vine vorba de manichiură, numeroase femei apelează la unghii cu gel. Dacă ai unghii subțiri sau care se rup repede, sigur ți-ar plăcea o manichiură avantajoasă. Fie că îți dorești unghii mai lungi sau vrei ca acestea să fie egale între ele, construcția cu gel funcționează de minune. În plus, ai unghii cu gel aspectuoase care rezistă până la 3-4 săptămâni.

Atenție însă, unghiile cu gel rezistă până la un punct. Ai grija să folosești mănuși la efectuarea treburilor casnice deoarece apa le poate scădea rezistența. Și evident, optează pentru a alege o manichiuristă care lucrează igienic și care are lucrări corect realizate.

Manichiura cu oje semipermanente

Îți place să îți schimbi nuanța unghiilor des, dar nu ai răbdare să îți faci manichiura și nici destule oje pe cât ți-ai dori? Manichiura semipermanentă rezistă mai mult timp decât cea bazată pe ojă simplă și are un aspect mai natural decât cel al unghiilor cu gel. Există numeroase nuanțe de oje semipermanente și pigmenți, așa că îți poți realiza o manichiură la fel de frumoasă ca cea cu gel.

Deși mai puțin populară, manichiura semipermanentă afectează mai puțin unghiile decât cea cu gel. În cazul unghiilor cu gel, pot apărea bule cu aer sau chiar să ți se rupă unghia naturală daca o lovești. Însă manichiura semipermanentă trebuie îngrijită cu atenție pentru a rezista până la 3 săptămâni. Poartă mănuși atunci când speli vase sau când faci curățenie și te vei putea bucura de unghii frumoase mai mult timp!

Clasicul lac de unghii și ojele

Fie că te-ai săturat de mers la salon, nu ai destul timp la dispoziție sau vrei să încerci ceva nou, poți avea unghii frumoase realizate chiar de tine. Achiziționează câteva oje în nuanțe care îți plac, un lac de unghii și câteva ustensile precum o forfecuță și o pilă nu foarte dură. Având aceste instrumente de bază, cât și alcool pentru sterilizare, poți obține o manichiură cu oje simple care rezistă până la 1 săptămână!

Înainte de a te apuca de vopsirea unghiilor, taie cuticula crescută pe margine cu atenție, folosind forfecuța. Asigura-te că aduci unghiile la același nivel prin pilire. Netezește ușor unghiile și dă-le o formă plăcută acestora, precum ovală, pătrată sau balerină. Aplică 2 straturi subțiri de ojă și așteaptă câte 5 minute pentru a se usca. Iar la final, așteaptă încă 15 minute, după care aplică un lac de unghii de tip top coat. Astfel, unghiile vor rezista mai mult timp.

Poți alege și oje cu uscare rapidă. Uneori poate ești în grabă și îți faci unghiile pe fugă, așa că poate nu ai timp să aștepți ca oja să se usuce. Găsești oje cu uscare rapidă în toate nuanțele și acestea îți pot ușura realizarea manichiurii.

Scoate-ți în evidență manichiura cu un aspect îngrijit al mâinilor

Fie că alegi unghii cu gel, semipermanente sau unghii vopsite cu ojă – aspectul și sănătatea mâinilor sunt la fel de importante. În plus, primele semne de îmbătrânire se văd pe mâini. Folosește de cel puțin 2 ori pe zi cremă hidratantă, iar în anotimpul rece chiar mai des. Hidratându-ți pielea regulat, aspectul acesteia va rămâne neted pe o durată mai îndelungată. Iar unghiile tale vor arăta și mai bine!

    Lasă un comentariu

    Your email address will not be published.