Despre riduri și prevenirea apariției lor. Creme antirid – o soluție ?

Un subiect foarte discutat în lumea cosmeticii și a produselor de frumusețe este cel legat de apariția ridurilor, prevenirea și repararea acestora și folosirea de creme antirid sau variante alternative, în astfel de scopuri.

De cele mai multe ori, nu vârsta este cea care provoacă apariția ridurilor. Din păcate, cauzele, care nu sunt puține, sunt cu totul altele. Haideți să trecem împreună prin câteva dintre ele:

 • tulburări ale organismului de natură nervoasă, digestivă, endocrină sau genitală
 • cure de slăbire forțate si adoptate fără indicațiile unui specialist
 • stări atmosferice neprielnice si agenți externi
 • stil de viață neechilibrat
 • lipsurile dentare
 • expunerea excesivă la soare fară folosirea unor factori de protecție
 • tratament cosmetic necorespunzător
 • ticurile și grimasele
 • nefolosirea ochelarilor de vedere atunci când există această necesitate medicală
 • cititul in pozitie defectuoasa și sub lumină nepotrivită
 • excesul de săpun și de apă

Vom discuta în continuare câțiva dintre acești factori determinanți, care merită o atenție mai sporită.

Amânarea unui consult medical atunci când vi se prescrie acest lucru nu este absolut deloc indicată; Anumite faze depășite ale bolilor pot complica și agrava diagnosticul. Aceste suferințe pot lăsa urme vizibile pe suprafața tenului dumneavoastră.

Folosirea de săpun, indiferent dacă este conceput pentru pielea copiilor, face să irite și să excite glandele sebacee, care încep să fabrice grăsime în cantitate mai mare. Totodată, apa de la robinet conține săruri de clor și de calcar.
Dacă pe un ten gras folosirea săpunului produce grăsime în exces, pe un ten uscat însă, cu timpul, apar riduri – prin deshidratare și degresare continuă.
Vă recomandăm ca în locul spălatului obișnuit, să folosiți un lapte demachiant hidratant precum cel de la Gerovital H3 Equilibrium, un gel de curățare precum Gelul Spumant Purifiant Gerovital H3 Derma+, sau o apă micelară precum Apa Micelara cu Argila – Aslavital Mineralactiv. Găsiți un catalog mai divers AICI. Acestea vor face o treaba vizibil mai bună decât apa și săpunul.
Este de ajuns contactul feței cu săpunul atunci când faceți duș sau vă spălați pe cap, în rest, se indică evitarea lui in zona feței.

Folosirea produselor cosmetice necorespunzătoare este o altă cauză a apariției ridurilor. Dacă nu vă puteți ingriji tenul la un salon de cosmetică, consultați totuși un specialist sau informațivă din surse de specialitate pentru a ști cum să procedați.
Dacă începeți folosirea unei creme pentru ten în urma căreia apar efecte adverse precum înroșirea feței sau usturime, renuntați la ea. Unele creme pot duce chiar la afectea unor zone unde pielea se va coji, iar acolo, tenul va fi foarte sensibil. La primele raze de soare, pe acel loc, va aparea o pată roșiatică, apoi maronie. Așa apar petele pe față, iar acestea sunt foarte greu de tratat si necesită foarte multă răbdare din partea persoanei respective și chiar a unui cosmetician de specialitate.
Pudra compactă sau fondul de ten nu se pot curăța ușor. După câteva ore, se amestecă cu grăsimea naturală a feței, cu resturile de celule moarte, iar toate acestea pătrund în foliculul sebaceu (canalul excretor). O curățare în totalitate a resturilor rămase se poate face la un salon cosmetic de specialitate și folosind aparate special destinate pentru acest scop. Este recomandată folosirea pudrei de tip pulbere, în schimb, care poate fi mai ușor înlăturată.
Totodată, folosirea cremelor la întâmplare, numai pentru că miros frumos sau sunt atrăgător ambalate, nu este deloc recomandată.

Curele de slăbire forțate si adoptate fără indicațiile unui specialist în prealabil, pot duce la un dezechilibru în organism, dar și la apariția ridurilor prin topirea stratului adipos și prin deshidratare.

Lipsurile dentare fac să se prăbușească obrazul, formând cute care, cu timpul, devin riduri.

Lipsa ochelarilor de vedere, prescriși de către medic, pe care multe femei nu îi poartă din cauza aspectului, forțează ochiul să eforturi, încordând anumiți mușchi care pot trage pielea din jur.

Stilul de viață neechilibrat, în special nerespectarea orelor de somn, a orelor de masă, prea mult alcool și prea multe țigări – toate duc la formarea ridurilor.

Ticurile, grimasele sunt încordări inutile și prelungite, în care mișscarea musculaturii feței este însoțită de mișcarea pieliiș la început este o mica cută căreia nu îi oferim prea mare atenție, care mai apoi, cu timpul, se transformă în rid adânc. Mușcarea buzelor este deasemenea un lucru greșit care poate duce la apariția ridurilor.

Agenții externi și intemperiile sunt factori foarte importanți în ceea ce privește apariția ridurilor. Ați observat diferența de piele de pe față, mâini și restul corpului la o persoana mai in vârstă ? Pielea corpului este netedă, catifelată, fără riduri, nemodificată de soare, vânt , ger, fum, praf, fiind acoperită de haine. În schimb, obrazul, mâinile și gâtul sunt influențate de toate acestea.
Așadar, expunerea la frig și la soare, trebuie facută în mod protejat și rațional. Purtați mănuși, căciulă, fular, atunci când este cazul și protejativă de razele UV nocive.
O modalitate de protejare a feței este folosirea pudrei. Pudra nu vine niciodată în contact direct cu pielea. Este pusă pe față, după ce s-a aplicat un strat de cremă. Astfel, tot ce este în atmosferă, se așază pe pudră, iar acasă, în urma demachierii, pielea rămâne curată. În caz contrar murdăria se depune direct pe piele, atrasă și de grăsimea existentă.
Nu trebuie neglijat aspectul estetic. O față pudrată, fardată, arată bine, ascundele unele mici defecte și nu mai lucește. Pudra în schimb nu trebuie lasată multe ore pe obraz, pentru că se amestecă cu grăsimea, cu crema, cu fardul și chiar și cu particulele de fum și praf, schimbând astfel pH-ul pielii. Daca acest pH se modifică spre alcalin, atunci mantaua acidă nu mai poate apăra pielea și se pot produce iritații, roșeață, infecții, coșuri. Dacă obișnuiți să purtați machiaj în mod constant, e bine ca peste zi la serviciu, facultate, etc., să refaceți fardul după 5 – 6 ore.

În concluzie, nu vă feriți sa purtați pudră și mai ales atunci când lucrați sau vă expuneți foarte mult în medii poluate.

Să revenim în final la riduri. Dacă acestea nu au apărut înca, sau sunt superficiale, se poate apela la un tratament preventiv pentru a întârzia apariția lor. Dacă acestea au apărut, trebuie să le opriți evoluția.

Pentru astfel de tratamente, există pe piața de cosmetice mai multe tipuri de produse antirid. Pornind de la compoziția acestora, ele pot avea o concentrație mai mare sau mai mică de substanțe active împotriva ridurilor. Trebuie în schimb aleasă soluția potrivită de la caz la caz, în funcție de ten.

Considerând ingredientele conținute și felul în care sunt obținute, produsele antirid pot fi de mai multe tipuri: creme antirid – formula cea mai des întâlnită, gel antirid – absorbit mai repede de către piele sau ser antirid – absorbit mai repede de către piele dar având și o formulă mai concentrată; asta nu înseamnă neapărat că este cel mai indicat produs, acesta poate fi problematic pentru persoanele cu un ten sensibil.

Cremele antirid pot fi folosite atât pentru prevenire, deci chiar și începând la varste la care acest lucru nu reprezintă o problemă, cât și pentru lupta împotriva liniilor fine care incep să apară la unele persoane după vârsta de 30 de ani. Acestea pot ajuta chiar și la minimalizarea ridurilor atunci când acestea devin mai proeminente. În funcție de zonele afectate, veți găsi produse special concepute pentru zona ochilor sau creme antirid pentru ten care pot fi aplicate pe toată fața.

Majoritatea cremelor sunt concepute ca fiind pentru uz pe timp de zi, ele actionând la nivel celular și oferind un aspect sănătos, estetic, hidratat al tenului. Există și creme concepute special pentru a fi folosite pe timp de noapte, acestea fiind diferite prin faptul că dispun de o concentrație mai mare de substante active, însă sunt puțin mai grase, asadar absorbite mai greu de către ten.

Printre substanțele conținute de astfel de produse se regăsesc: retinol (sau vitamina A) – care acționează ca și antioxidant și crește producția de fibre de colagencoenzima Q10 – care luptă împotriva ridurilor și in același timp protejează împotriva razelor UV rezultate în urma expunerii la soare, peptide – care refac nivelul de colagen și elastan, sau altfel de îngrediente care servesc rolul de antioxidant și oferă un factor de protecție solară SPF.

Pentru o gamă completă de creme antirid, vă asteptăm să rasfoiți catalogul nostru.


  Lasă un comentariu

  Your email address will not be published.