Cum să alegi un parfum perfect pentru tine ?

bouquet of pink roses

Fie că ești femeie sau bărbat, alegerea unui parfum poate fi destul de dificilă. Experții în domeniu sunt aici să îți ofere acele detalii importante care te pot ajuta să găsești mirosul potrivit pe care să îl folosești ani de-a rândul.

Indiferent că ești un fanatic al parfumurilor sau ești începător în privința acestora, găsirea parfumului ideal și a notelor perfecte pentru tine poate fi o muncă descurajatoare. Având în vedere că există atât de multe opțiuni, îți pui tot felul de întrebări legate de cum să faci alegerea care să ți se potrivească cel mai bine și care să te reprezinte în totalitate. 

Anotimpurile – un factor important în alegerea parfumului? 

Așa cum ne schimbăm cremele de protecție, fondul de ten sau rujul în funcție de anotimp, un factor cheie în alegerea parfumului potrivit este și perioada din an în care ne aflăm. 

În anotimpul de vară, pentru că temperaturile sunt ridicate, este indicat să folosiți un parfum mai „ușor”, care să se evapore mai rapid. Nu este indicat să folosiți un parfum greu, cu miros puternic.

Notele potrivite sunt: florale, fructate, arome de citrice.

Iată câteva recomandări din catalogul nostru:

Începutul toamnei este momentul potrivit pentru a face tranziția de la parfumurile ușoare de vară, la aromele mai profunde și mai puternice. Vremea care se mai răcește este un bun indicator al faptului că putem crește intensitatea parfumului.

Notele potrivite sunt:  substrat ușor de condimente, scorțișoară, vanilie.

Recomandări: 

Iarna, atunci când aerul este tot mai rece, parfumul se evaporă mai ușor și rezistă mai mult pe piele. Iarna este momentul perfect pentru a folosi un parfum mai puternic, mai bogat.

Notele potrivite sunt: arome lemnoase, vanilie, note înțepătoare, dar și cele calde.

Recomandări:

Primăvara, natura renaște. La fel ca și toamna, primăvara este un anotimp de tranziție, iar acest lucru ar trebui să se reflecte și în alegerea parfumului.

Notele potrivite sunt: florale, citrice, cele delicate sau ușor dulci.

Recomandări:

Câteva sfaturi utile pentru alegerea parfumului potrivit

 1. Nu testa multe parfumuri în același timp! 
 2. Testează parfumul pe piele pentru cel puțin 4 ore! (pentru a putea identifica atât notele top, cât și pe cele de mijloc sau pe cele de bază)
 3. Dacă după un timp de la aplicarea parfumului încă îi mai simți mirosul, nu este cel potrivit! (este posibil ca persistența acestuia să te deranjeze și chiar să îți provoace dureri de cap)
 4. Nu te lăsa ghidat de preferințele altor persoane, ci de propriile păreri! (pH-ul pielii noastre influențează percepția unui parfum; deci, chiar dacă parfumul unei prietene îți place la nebunie, este important sa îl testezi pe pielea ta înainte să îl achiziționezi, deoarece mirosul poate să difere).

Sțiați următoarele lucruri despre parfumuri ?

 1. În primele 15 minute de evaporare ale unui parfum se simt notele de top. Aceasta este prima impresie despre un parfum, cea mai efemeră.
  Următoarele 2-3 ore de evaporare ale parfumului reprezintă notele de mijloc. Acestea sunt cele mai puternice, cu molecule mai grele decât notele de top. 
  Ultimele 4-6 ore de evaporare ale unui parfum reprezintă notele de bază. Acestea îi oferă parfumului persistență. 
 1. De asemenea, v-ați întrebat vreodată de ce este indicat să ne aplicăm parfumul pe gât, decolteu, încheieturile mâinilor, ori în spatele urechilor? 
  Ei bine, aceste zone sunt puternic vascularizate, iar parfumul rezistă mai mult. De ce? Pentru că sunt cele mai calde locuri de pe corp, iar acest lucru ajută parfumul să se evapore mai bine. 
  Totodată, sunt unele parfumuri care rezistă mai bine pe haine. Însă, MARE ATENȚIE, să nu rămână pete pe țesăturile deschise la culoare ! 
 1. Știi care este momentul potrivit pentru a-ți aplica parfumul? Ei bine, specialiștii afirmă că, dacă aplicăm parfumul după dușul de dimineață, mirosul acestuia va fi mai intens și va rezista mai mult pe piele. De ce? Pentru că  pielea ta este mai caldă și umedă în acele momente. 

Știm că alegerea parfumului ideal pentru tine poate fi o muncă grea și de durată, însă sperăm ca informațiile din acest articol să îți ușureze munca. 

Ești gata să te pui în valoare cu aroma potrivită? Răsfoiește acum catalogul nostru de parfumuri pentru femei și descoperă gama diversă de arome de top pe care ți le punem la dispoziție.

Comments (3)

 1. Un articol foarte interesant, care m-a ajutat să aflu informații prețioase. Mie personal mi-a ușurat munca, găsind parfumul potrivit mult mai repede.
 2. Foarte utile sfaturile, voi tine cont de acum inainte. Am folosit sute de parfumururi, insa habar nu aveam despre aceste lucruri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.