Cum să alegi un fond de ten care ți se potrivește ?

Portret femeie machiată cu fond de ten

Un machiaj impecabil crește încrederea în tine în orice situație ! Fie că participi la un eveniment important sau că ieși la o plimbare într-o zi însorită, aspectul machiajului poate spune multe despre tine. Iar tu cu siguranță îți dorești ca acesta să îți avantajeze trăsăturile. Însă un machiaj reușit înseamnă totodată și un ten plăcut estetic. Indiferent dacă ai acnee, semne sau alte imperfecțiuni – să știi cum să alegi un fond de ten potrivit este esențial. Iată în continuare câteva sfaturi care te pot ajuta să iei decizia potrivită în funcție de tenul tău.

Fond de ten pentru tenul mixt

Tipul de ten mixt este o combinație între tenul gras și cel uscat. În general, zonele cu exces de sebum sunt pomeții, bărbia, fruntea sau zona nasului. Zona uscată este adesea zona ochilor sau a obrajilor. Deși poate părea dificil să contrabalansezi efectele amândurora, nu este o misiune imposibilă. Alege un fond de ten lichid și rezistent la transfer, iar mai apoi aplică pudră pentru ca acesta să reziste cât mai mult. Evită fondurile de ten ultra hidratante, deoarece în cazul acestora, chiar și cea mai mată pudră nu va acoperi excesul de sebum care va apărea după câteva ore.

Fond de ten pentru tenul uscat

Dacă ești posesoarea unui ten uscat, atunci probabil că ești într-o situație dificilă privind alegerea fondului de ten potrivit. Cojițele și pielea care se strânge în liniile fine sunt primele semne ale alegerii incorecte a fondului de ten. Optează pentru un produs lichid și lejer cu acoperire mică spre medie. Pentru extra-hidratare mai ales pe timp de iarnă, poți aplica o cremă hidratantă sau primer. Atenție la pudra de fixare deoarece poate agrava uscăciunea tenului.

Fond de ten pentru tenul gras

Tenul gras se recunoaște cu ușurință după excesul de sebum prezent în majoritatea zonelor feței. Acesta poate contribui chiar și la apariția acneei. Alege un fond de ten mat cu acoperire medie și neapărat aplică pudră de fixare. Astfel, fondul de ten va rămâne la locul lui și vei fi protejată de excesul de sebum pe o perioadă mai îndelungată. Pe timp de vară poți încerca și șervețele matifiante pentru a menține aspectul plăcut indiferent de temperatura ridicată.

Tenul acneic

Tenul cu tendință acneică poate avea exces de sebum sau chiar zone extrem de uscate. Cum îl recunoști? Apar adesea coșuri în aceleași zone. Alege un fond de ten lejer, lichid și cu acoperire mică pentru a nu bloca porii. Blocarea porilor poate afecta acneea enorm, așa că poți opta chiar și pentru un BB cream. Setează fondul de ten cu o pudră translucentă pentru a păstra aspectul inițial.

Tenul sensibil

Tenul sensibil are tendința de roșeață, iritații și chiar și de acnee. Fie că ai o piele ca de bebeluș dar sensibilă la anumite ingrediente sau la depuneri de praf, alegerea fondului de ten influențează enorm pielea. Orientează-te spre fonduri de ten lejere, fără ingrediente precum alcool și parfum artificial. Oferă-i îngrijirea necesară și cu timpul starea acestuia se poate îmbunătăți!

Tenul normal

Norocoasele posesoare ale unui ten normal se pot orienta către o gamă largă de fonduri de ten. Dar cum știi dacă te afli printre ele? Îți apar rar iritații, coșuri sau zone cu roșeață și nu ai locuri anume pe față în care să fie prezent excesul de sebum sau de uscăciune. Aplică primer pentru a-i menține aspectul și alege fonduri de ten lejere, cu acoperire mică spre medie pe timp de zi. Pentru evenimente, poți alege cu încredere produse ultra-rezistente. Cât despre luciu, ține doar de preferințe dacă dorești un ten mat sau unul neted și ușor strălucitor.

De ce să alegi fondul de ten în funcție de ten – pe lângă aspect?

Este important să alegi fondul de ten potrivit tipului tău de piele, dar nu doar pentru aspectul final. Poți evita alte probleme de ten care pot apărea și care pot duce la efecte iremediabile, precum semne și cicatrici acneice. Iar atunci când știi că tenul tău arată bine, ești mult mai în largul tău și te poți bucura de orice activitate, mai liniștită și cu mai multă încredere!

În catalogul nostru vei găsi o gamă variată de fonduri de ten si multe alte produse cosmetice de care ai nevoie pentru a sclipi zi de zi.

    Lasă un comentariu

    Your email address will not be published.